1

ПОВИК до РЕТКИТЕ

Ги повикуваме лицата со ретки болести и членовите на нивните семејства да поставуваат прашања и да ги споделуваат искуствата.

2

ПОВИК до ДОКТОРИТЕ

Ги повикуваме докторите и сите останати здравствени работници да се вклучат во изработка на нови дијагнози, но и да помогнат со совети за пациентите.

3

ПОВИК до СИТЕ

Ги повикуваме сите поединци, компании и целокупната заинтересирана јавност да се вклучи и да помогне во подигнувањето на видливоста на лицата со ретки болести.

Тимбилдингот на ретките болести по…
Тимбилдингот на ретките болести, утре по…
Нови 28. ретки дијагнози, осветлени…
Зад нас е четвртата сезона на проектот…
Гордана Лолеска од Здружението…
Активистот Гордана Лолеска од Здружението 
Во Македонија се евидентирани…
Заклучно со декември 2021 година во Република Македонија…

База на РЕТКИ БОЛЕСТИ

Базата на ретки болести претставува единствен регионален проект со цел скратување на времето до дијагноза и давање на широка поддршка на лицата кои имаат ретка болест.

ZaCoverZaFB2022