Лолеска: Утре е нов ден, нашата борба продолжува

Денеска светот го одбележува денот на ретките болести. Охрид цел февруари им го посвети лицата со ретките болести со V сезона на националната кампања „Ги Запознаваме Ретките Болести“, со многу осветлени објекти, обоени раце, многу цртежи и прекрасна песничка, вели Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Џиновски вроден невус

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Градоначалникот Пецаков со силна поддршка за кампањата „Ги запознаваме ретките болести“

Во насока на подддршка на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“, градоначалникот на Охрид, д-р Кирил Пецаков денеска оствари средба со претседателка на здружението „Ретко е да си редок“, Гордана Лолеска. На средбата се разговараше за поддршката која Општина Охрид, втора Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Хередитарна хеморагична телеангиектазија

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Јохансон-Близардов синдром

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Акутен трансверзален миелитис

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Хирајама болест

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Крабова болест

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Амилоидоза

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Ротари клубот „Охрид“ со поддршка на лицата со ретки болести

Раководството и членови на Ротари клубот „Охрид“, по повод претстојниот Ден на лицата со ретки болести – 28-ми февруари, вчера остварија средба со Гордана Лолеска, која е иницијатор на Националната кампања „Ги запознаваме ретките болести“. – На средбата се разговараше Повеќе