Ги запознаваме ретките болести: Акутен трансверзален миелитис

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Хирајама болест

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Крабова болест

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Амилоидоза

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Ротари клубот „Охрид“ со поддршка на лицата со ретки болести

Раководството и членови на Ротари клубот „Охрид“, по повод претстојниот Ден на лицата со ретки болести – 28-ми февруари, вчера остварија средба со Гордана Лолеска, која е иницијатор на Националната кампања „Ги запознаваме ретките болести“. – На средбата се разговараше Повеќе

Паметниот споменик на Григор Прличев блесна во боите на лицата со ретки болести

Охридскиот професор Анис Сефиданис објави дека паметниот споменик на Григор Прличев блеска во боите на лицата со ретки болести во знак на поддршка на подигнување на свеста за проблемите со кои се соочуваат овие лица и нивните семејства. – Ретко Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: АДНП синдром

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Со обработка на „This Is Me“, хорот „Ѓердан од бисери“ и оваа година со силна поддршка за ретките

 Со обработка на „This Is Me“ на Keala Settle и The Greatest Showman Ensemble, хорот „Ѓердан од бисери“ и оваа година со силна поддршка за лицата со ретки болести. Песната е оригинално издадена во 2017 година, како дел од soundtrack-от Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Сирингомиелија

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Лајмска болест

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и оваа година, по 5-ти јубилеен пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме Повеќе