Филипче: Секоја средба со Гордана и нејзиот син Давид е мотив плус за да ги надминеме предизвиците на лицата со ретки болести

Секоја средба со Гордана и нејзиот син Давид е мотив плус за да ги надминеме предизвиците на лицата со ретки болести, објави на неговиот официјален профил на Фацебоок министерот за здравство д-р Венко Филипче по средбата со Гордана Лолеска, неуморниот Повеќе

Првата дама, проф. д-р Елизабета Ѓоргиевска дел од тимот на „Ги запознаваме ретките болести“

Првата дама на Република Македонија, проф. д-р Елизабета Ѓоргиевска, сопруга на македонскиот претседател Стево Пендаровски е дел од тимот на проектот „Ги запознаваме ретките болести“. Професор д-р Елизабета Ѓоргиевска е магистер и специјалист по педијатриска и превентивна стоматологија. Дел од Повеќе

Марко Пејчиноски за празникот Голема Богородица ќе плива за Децата со ретки болести

Продолжуваат подвизите на младиот охридски херој – пливачот Марко Пејчиноски. – На празникот Голема Богородица, 28-ми aвгуст, Марко пред нова благородна цел. Повторно ќе плива за Децата со ретки болести. По тој повод ќе се изработуваат маици со мотото на Повеќе

Заврши третата сезона на проектот „Ги запознаваме ретките болести“

Нови 28. ретки дијагнози, осветлени бројни објекти и локации, ретка песна, трета ретка поштенска марка, бројни насмевки, нови статии на македонската Википедија, обоени дланки и поддршка од институциите… Зад нас е третата сезона на проектот „Ги запознаваме ретките болести“ на Повеќе

Охрид блеска во боите на ретките болести

Самуиловата тврдина, Охридската гимназија „Св. Климент Охридски“, Античкиот театар, црквата „Св. Софија“, Историскиот архив, скулптурата „Фаќач на крст“… Ова се само дел од објектите и локациите кои блеснаа во знак на поддршка на РЕТКИТЕ, како дел од кампањата „Ги запознаваме Повеќе

Во Македонија има 575 регистрирани и над 1.500 неевидентирани лица со ретки болести

Најгорчлив проблем за лицата со ретки болести е обезбедување навремена, точна и бесплатна дијагноза, а кампањата „Ги запознаваме ретките болести“ придонесе многу јавноста да ги дознае ретките дијагнози кои ги има во нашата земја, истакна Гордана Лолеска на чија иницијатива Повеќе